WIFI connection issues with Asus ZenPad S 8.0 (P01M Z580C)

Hi all, we have a Z580c that, after being unused for a while, is having WIFI issues. Here's the situation:

// Problem:
* Cannot connect to almost any network:
** Windows 10 mobile hotspot with WPA2 PSK: hangs on 'obtaining IP address'
** Android 6.01 mobile hotspot with either WPA2 PSK or no security: connects OK! (but phone has no data, so is useless)
** Fujisoft fs030w mobile router (provided/configured by Sakura mobile): no connection with either WPA2 PSK or WPS. WPS hangs on 'success' message
** Hikari Denwa RS500KI router with WPA2 PSK: no connection

// My own attempts to fix:
* Have forgotten SSIDs, reset network settings
* Have done factory reset, including after installing latest firmware (WW-5.6)
* Have checked WIFI sleep settings
* Have checked time/location settings (thought it could be issue since we have moved from UK to Japan)
* Ejected SD card just in case

I'd play some more with the router settings, but the admin page is all in Japanese, which doesn't really help.

Anyone have any ideas what the problem could be?

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by dorthy46
3 hours ago
Last post by sage.schaden
54 minutes ago
Last post by jalon.auer
3 hours ago
Last post by isidro58
2 hours ago
Last post by htowne
1 hour ago
Last post by dashawn55
1 hour ago
Last post by crona.estefania
3 hours ago
Last post by micheal.osinski
56 minutes ago
Last post by kohara
1 hour ago
Last post by pascale.goyette
2 hours ago
Last post by katelin01
2 hours ago
Last post by hoppe.colton
10 minutes ago
Last post by golden.hartmann
4 hours ago