Weird charging behavior - New cable

I just received an Aukey USB cable 2m in length from amazon after reading many positive reviews. For some reason when i plug in(Samsung Note 2 and Sony 1.5A adapter), the charging bolt comes for about 2seconds(measured 1900ma) and goes off. I keep it aside for about another 2~3mins, the charge bolt comes(for 2s) and goes off again - this goes on a loop. I tried connecting to another AC adapter(Sony 2A CP-AD2) with the Aukey cable, but experience the same issue. I tried connecting it with my brothers phone(being a Samsung Note 3), the charge bolt does show up(measuring 1800ma) but the charge level drained from 4% to 1% while using for about 5mins while plugged(like as though it wasn't plugged in).

Now comes the weirder part, i connect my Note2 with the same cable to my macbook, to my surprise the phone does charge(460ma) as well as data transfer too is possible. The charging is true this time because i didnt notice a drop in percentage. This has left me very confused on where the problem lies. Has this occurred to anyone?

ps. i have seen people on the comments say the cable works perfectly with an Aukey Charger. I dont suppose a sony charger would interfere with a third party cable

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by giovanni72
4 hours ago
Last post by qschmeler
4 hours ago
Last post by flatley.trevor
3 hours ago
Last post by kellen09
4 hours ago
[Q] need help
Started by ijenkins
Last post by dina.bosco
2 hours ago
Last post by lind.garnett
2 hours ago
Last post by mara.hyatt
4 hours ago
Last post by arnulfo.ryan
2 hours ago
Last post by tklocko
2 hours ago
Last post by aherman
5 hours ago
Last post by opollich
2 hours ago