udev Micromax A56 problem on linux

hi,
My Micromax A56 is not recognized in "adb devices" on any linux platforms(works on windows).
vendorId is 1c9e and deviceId 9e08
i tried various combinations of 51-android.rules .

Code:
SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="1c9e", ATTR{idProduct}=="9e08", MODE="0660", GROUP="plugdev"

~/.android/adb_usb.ini has one line

Code:
0x1c9e.

In windows- just this one line is enough to recognize the device.

here is my udevadm output:

Code:

[ ~]# udevadm info -a -p $(udevadm info -q path -n /dev/bus/usb/002/004)

Udevadm info starts with the device specified by the devpath and then walks up the chain of parent devices. It prints for every device found, all possible attributes in the udev rules key format. A rule to match, can be composed by the attributes of the device and the attributes from one single parent device.

looking at device '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.2': KERNEL=="2-1.2" SUBSYSTEM=="usb" DRIVER=="usb" ATTR{configuration}=="" ATTR{bNumInterfaces}==" 2" ATTR{bConfigurationValue}=="1" ATTR{bmAttributes}=="c0" ATTR{bMaxPower}=="500mA" ATTR{urbnum}=="9968" ATTR{idVendor}=="1c9e" ATTR{idProduct}=="9e08" ATTR{bcdDevice}=="0229" ATTR{bDeviceClass}=="00" ATTR{bDeviceSubClass}=="00" ATTR{bDeviceProtocol}=="00" ATTR{bNumConfigurations}=="1" ATTR{bMaxPacketSize0}=="64" ATTR{speed}=="480" ATTR{busnum}=="2" ATTR{devnum}=="4" ATTR{devpath}=="1.2" ATTR{version}==" 2.00" ATTR{maxchild}=="0" ATTR{quirks}=="0x0" ATTR{avoid_reset_quirk}=="0" ATTR{authorized}=="1" ATTR{manufacturer}=="LongCheer Incorporated" ATTR{product}=="Micromax A56" ATTR{serial}=="Micromax-A56"

looking at parent device '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1': KERNELS=="2-1" SUBSYSTEMS=="usb" DRIVERS=="usb" ATTRS{configuration}=="" ATTRS{bNumInterfaces}==" 1" ATTRS{bConfigurationValue}=="1" ATTRS{bmAttributes}=="e0" ATTRS{bMaxPower}==" 0mA" ATTRS{urbnum}=="161" ATTRS{idVendor}=="8087" ATTRS{idProduct}=="0020" ATTRS{bcdDevice}=="0000" ATTRS{bDeviceClass}=="09" ATTRS{bDeviceSubClass}=="00" ATTRS{bDeviceProtocol}=="01" ATTRS{bNumConfigurations}=="1" ATTRS{bMaxPacketSize0}=="64" ATTRS{speed}=="480" ATTRS{busnum}=="2" ATTRS{devnum}=="2" ATTRS{devpath}=="1" ATTRS{version}==" 2.00" ATTRS{maxchild}=="8" ATTRS{quirks}=="0x0" ATTRS{avoid_reset_quirk}=="0" ATTRS{authorized}=="1"

looking at parent device '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2': KERNELS=="usb2" SUBSYSTEMS=="usb" DRIVERS=="usb" ATTRS{configuration}=="" ATTRS{bNumInterfaces}==" 1" ATTRS{bConfigurationValue}=="1" ATTRS{bmAttributes}=="e0" ATTRS{bMaxPower}==" 0mA" ATTRS{urbnum}=="93" ATTRS{idVendor}=="1d6b" ATTRS{idProduct}=="0002" ATTRS{bcdDevice}=="0303" ATTRS{bDeviceClass}=="09" ATTRS{bDeviceSubClass}=="00" ATTRS{bDeviceProtocol}=="00" ATTRS{bNumConfigurations}=="1" ATTRS{bMaxPacketSize0}=="64" ATTRS{speed}=="480" ATTRS{busnum}=="2" ATTRS{devnum}=="1" ATTRS{devpath}=="0" ATTRS{version}==" 2.00" ATTRS{maxchild}=="3" ATTRS{quirks}=="0x0" ATTRS{avoid_reset_quirk}=="0" ATTRS{authorized}=="1" ATTRS{manufacturer}=="Linux 3.3.4-5.fc17.i686 ehci_hcd" ATTRS{product}=="EHCI Host Controller" ATTRS{serial}=="0000:00:1d.0" ATTRS{authorized_default}=="1"

looking at parent device '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0': KERNELS=="0000:00:1d.0" SUBSYSTEMS=="pci" DRIVERS=="ehci_hcd" ATTRS{vendor}=="0x8086" ATTRS{device}=="0x3b34" ATTRS{subsystem_vendor}=="0x1025" ATTRS{subsystem_device}=="0x0482" ATTRS{class}=="0x0c0320" ATTRS{irq}=="23" ATTRS{local_cpus}=="ffffffff" ATTRS{local_cpulist}=="0-31" ATTRS{dma_mask_bits}=="32" ATTRS{consistent_dma_mask_bits}=="32" ATTRS{enable}=="1" ATTRS{broken_parity_status}=="0" ATTRS{msi_bus}=="" ATTRS{companion}=="" ATTRS{uframe_periodic_max}=="100"

looking at parent device '/devices/pci0000:00': KERNELS=="pci0000:00" SUBSYSTEMS=="" DRIVERS==""

[ ~]#

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by mitchel.bauch
2 hours ago
USB storage
Started by kwalker
Last post by christiana.beier
1 hour ago
Last post by rowland.lind
4 hours ago
Last post by marilou.effertz
1 hour ago
Last post by edward.williamson
1 hour ago
Issues
Started by danny60
Last post by nmertz
3 hours ago
Last post by sbrakus
4 hours ago
Last post by alva55
4 hours ago