"Alarm in Silent Mode" turns off automatically

I have a Motorola Droid X on Verizon. During the day, it's on silent mode (with vibrate turned on). Overnight, I put it on a Motorola desktop docking station next to the bed with the alarm set.

I bought it a couple days after release in July, and the alarm worked fine up until a couple months ago. The setting "Alarm in Silent Mode" is turned on. At the correct time, it would go off, with a bright red screen and the alarm song I chose.

For the past couple months, however, there have been 3 or 4 times when it didn't work. The alarm doesn't play it's song. I wake up late to find the phone with the display off (not even with the clock that displays normally while it's attached to the dock). I press the power button, and there's the red alarm screen, flashing that it's time to get up, but still no sound. I go into the alarm settings to find that "Alarm in Silent Mode" is unchecked.

I am 100% positive that I never changed the "Alarm in Silent Mode" setting. I reboot the phone at least 2 to 4 times per month, so that doesn't help. For several days in a row, I would check the settings before going to sleep to make sure that "Alarm in Silent Mode" was checked (despite having turned off/on the ringer during the day) and it always was, just like I set it. It's only in the mornings, when I wake up late for work, that I find it turned off.

My best guess is that there is something happening overnight that it shutting it off from time to time. Maybe an update? Maybe another app? Maybe a virus? Something... I can't find any combination of doing what I do normally with the phone that turns off the "Alarm in Silent Mode" setting.

I can bypass the problem by turning the ringer on before going to bed. But, I don't always remember, because I rarely use the ringer.

Anyone else have this issue? Any thoughts on something I can try to duplicate it?

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by adonis55
1 hour ago
Last post by efritsch
2 hours ago
Last post by ewisoky
4 hours ago
Last post by jude.hill
2 hours ago
Last post by bergnaum.lucy
2 hours ago
Last post by rosie.greenfelder
4 hours ago
Last post by jefferey31
1 hour ago
Last post by leonard16
1 hour ago
Last post by fjohnston
43 minutes ago
Last post by gislason.broderick
58 minutes ago
Sony s
Started by uhilpert
Last post by bridie.grant
3 hours ago